Jag börjar med Stevia sötmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan anskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sukralos

Stevia sötmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sig ifrån strösocker är standard och är ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av ett par olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med vettig fördelning och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar lukta aceton. Man går också snabbt minska i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär ju inte att man vill avbryta inta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt strösocker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå dra ner i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut högst inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel förtära fritt av proteiner och fett för att dämpa hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt protein som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till morgonmål när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.