Mossan är för det mesta bara vacker att se på i skogen. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Ingen mossa kan motstå Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

tak

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Den sprider helt enkelt ut medlet. När man väl kopplat in vattenslangen på dunken så är det bara att köra på. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Den medföljande dunken har en automatisk blandning. Man kan helt enkelt promenera över gräset under tiden.

GTI kan även användas på taket.

GTI och Takrent Turbo kan användas på taket också. Till detta får man en särskild ejektordunk som är avsedd för tak. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

Man tjänar på att skrapa bort synlig mossa. Med vattnet kan man sedan spola bort lösa delar. Det kan fastna i rännan som man då får göra rent.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter medlet verka.

Det finns en plan B som är enklare men tar längre tid. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. gödselspridare Om några månader har mossan regnat bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. Det kostar mindre än Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Ejektorflaskor kan du köpa på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.seDe säljer till exempel ejektordunkar. Allt är fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. Det håller en helt annan kvalitet. Det kan hända att blandningen blir fel på grund av vattentrycket. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Be om professionell hjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska jobba på taket så måste man skydda sig på rätt sätt. Man handskas med giftiga ämnen.

Man kan ju även få hjälp av familj och vänner men ibland kan det vara enklare att göra allt själv. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Man får bestämma själv. Man måste ju ändå ta bort mossan.