artros är inget som vi måste acceptera som ett növändigt ont tillsammans med stigande ålder. Det är numera känt att man kan lindra symptomen av artros med glukosamin och slippa ont i leder och annat som beror på artros. Numera är inte något av apoteken de enda ställen man kan köpa bra glukosamintabletter från.

Men av vilken anledning ska man undvika att inhandla glukosamintabletter på apoteken?

Du är inte ensam om du konstaterat att de glukosamintabletter som du köpt på apoteket inte fungerar alls. Den dystra hemligheten är läkemedelsindustrin klassat detta kosttillskott som läkemedel och detta har gett apoteken monopol.

Det är också detta som har gett skyhöga priser för en produkt som faktiskt inte behöver kosta så mycket om den gör på apoteket.

glukosamine

Effekterna av glukosaminet har många studier visat är bäst vid ett intag av 1500 mg per dag. Det är denna mängd som rekommenderas för artros generellt, knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Trots denna rekomendation får man bara 625 mg glukosamin per tablett när man handlar på apoteket.

Apotekens rekomendation är max 2 tabletter per dag vilket alltså inte kan ge den effekt man söker. Vad ska man då göra? Gå till veterinären och köpa glukosaminpiller för djur? Det finns ju både pulver och tabletter i hälsokosthandeln men här rör det sig om produkter med lägre kvalitet som är tänkta för djur. Då finns det en klart bättre lösning online.

Man kan inhandla väldigt bra glukosamin i tablettform på internet

Det finns ett fabrikat, GlukoPlus som kommer från Gelest AB. Detta märke är glukosamin med hög kvalitet och avsett för människor. Gelest AB säljer detta som kosttillskott för människor i Storbrittanien.

Fast numera finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla här i Sverige från allt-fraktfritt och prisad. Innehållet är garanterat samma glukosamin fast det måste stå att det är för häst eller hund.

När du vill ha glukosamin av rätt kvalitet och till ett bra pris är detta det enklaste sättet Att det dessutom är säkert att beställa från en svensk butik som följer svenska regler om e-handel gör inte saken sämre..

Det är nödvändigt att du går efter en helhetsbehandling utav artros för att få fullgod verkan

Det första man skall veta om glukosamin är att det tar ca. 3 veckor innan det verkar. glukosamintabletter Det är viktigt att du vet att det tar tid innan kroppen kommit gång att producera smörjmedel till lederna. Efter tre veckor bör du ha fått minskade eller helt försvunna smärtor. Ska man tro reklamen säger den: Hjälper inom tre veckor.

Men man bör veta att trots glukosaminbehandlingen kanske man inte blir helt av med värken. Det måsta vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik för att få maximal effekt.

Med hjälp av en sjukgymnast kan man få instruktioner om övningar man kan göra själv i hemmet. Yoga kan vara ett alternativ att testa. Man kan faktiskt prova om en daglig maklig promenad kan minska värken.

Man kanske bör ta sig lite tid och se över hela sin livsstil och kanske bli fri från värken på detta sätt. Det kanske är så att vissa måste börja ta glukosamin redan i 40årsåldern eftersom lederna börjat göra ont i brist på smörjmedel.