Många vill inte ha mossa i sin trädgård. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Med Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Medlet dödar på ett effektivt sett mossan. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

ejektorflaska

Så fungerar en ejektorflaska

Man kan säga ett en ejektordunk fungerar lite som en trädgårdsspruta. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. Detta är en av de bästa metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

GTI kan även användas på taket.

Det finns också tak GTI och Takrent Turbo som är till för taket. Här får man samma typ av ejektordunk och en Mossa GTI (utan järnsulfat som skulle färga taket) som är särskilt till för det som växer däruppe. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

Man tjänar på att skrapa bort synlig mossa. Med vattnet kan man sedan spola bort lösa delar. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

Tak GTI tar bort det sista. När man låtit medlet verka ett tag så är taket mossfritt.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Sedan kan mossan regna bort.

Spar ejektorflaskan och dunken för framtiden. Då flaskan är ganska dyr så är det bättre att återvinna den. Blanda själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Ejektorflaskor finns billigt på webben.

Köp hos allt-fraktfritt.seDe säljer till exempel ejektordunkar. Allt-fraktfritt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Det blir billigare att beställa direkt från tillverkaren. Det håller en helt annan kvalitet. En ejektordunk som får fel vattentryck ger inte rätt blandning. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Att behandla ett tak kan ta några timmar och det är klart att man måste se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. Man handskas med giftiga ämnen.

Gör det själv eller ta in hjälp. Ännu dyrare blir det med proffs.

Det avgörs av budgeten. Mossan måste ju bort.