Med stigande ålder är icke artros mer en nödvändig följd. Ett sätt som är känt idag att lindra symptomen av artros är med hjälp av glukosamin. Frågan är om man måsta gå till apoteket för att handla glukosamintabletter?

Men av vilken anledning ska man strunta i att handla glukosamintabletter på apoteken?

Tyvärr är det många som insett att de glukosamintabletter som finns på apoteken inte alls ger den önskade effekten. Tyvärr är det så att läkemedelsindustrin klassat detta kosttillskott som läkemedel och därmed givit apoteken ett monopol på denna vara.

Att detta monopol har gett skyhöga priser på en produkt som egentligen inte kostar så mycket.

glukosamin

Glukosaminets effekter har studerats vid många tillfällen och bästa effekten av ämnet sägs vara vid ett intag av 1500 mg per dag. Det är denna mängd som rekommenderas för artros generellt, knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Men handlar man medlet Artrox på apoteket får man bara 625 mg per tablett.

För att öka förvirringen rekommenderar apoteken max två tabletter per dag vilket är för lite enligt alla undersökningar. Vad kan man göra? Hitta glukosaminpiller avsedda för djur? I hälsokostbutikerna finns både pulver och tabletter men kvaliten är osäker och dessutom är de avsedda för djur. Det finns en bättre lösning, online…

Med tanke på allt vi sagt tidigare kan man finna glukosamin i tablettform på nätet

Gelest AB säljer GlukoPlus. Det glukosamin som Gelest AB säljer är avsett för människor och har mycket hög kvalitet. Det är precis samma produkt som av företaget säljs i Storbritannien som kosttillskott till människor.

Fast numera finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla här i Sverige från allt-fraktfritt och prisad. Innehållet är garanterat samma glukosamin fast det måste stå att det är för häst eller hund.

Förmodligen det bästa sättet att få tag på glukosamin till rätt kvalitet och bra pris. Att det dessutom är säkert att beställa från en svensk butik som följer svenska regler om e-handel gör inte saken sämre..

Du behöver en helhetssyn på din behandling av artros för att kunna må bättre

Du får inte jäkta, det tar cirka tre veckor innan glukosaminet börjar verka. glukosamin 750mg Det är den tid det tar innan kroppen börjar producera smörjmedel ute i lederna. Efter dessa tre veckor minskar eller försvinner dina smärtor. Ska man tro reklamen säger den: Hjälper inom tre veckor.

Trots en väl utförd glukosaminbehandling kanske man får konstatera att värken inte är helt borta. Man måste stärka kroppen med rätt typ av gymnastik plussat med en heltäckande behandling för att få maximal effekt.

Med hjälp av en sjukgymnast kan man få instruktioner om övningar man kan göra själv i hemmet. Det finns många som blivit hjälpta av Yoga. Om man klarar det så kan en kortare promenad minska värken.

Man kanske bör ta sig lite tid och se över hela sin livsstil och kanske bli fri från värken på detta sätt. Glukosaminet kanske man måsta börja ta redan i 40årsåldern eftersom kroppen redan minskat produktionen av smörjmedel