Druvsocker och vanligt vitt – alternativt brunt socker är absolut inte samma saker. Om du gissar att druvsocker, som är en glukos, också kallas dextros har du helt rätt. Glukos sägs vara en enkel sockerart, så om du ser dess kemiska formel C6H12O6 så vet du att det är dextros. Det finns många fördelar med att ta dextros istället för sött godis när man behöver en snabb energikick. När du tränar mycket kan en dos dextros ge dig den extra energi du behöver.

Druvsocker är en energikick.

druvsocker

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Kanske provet i plugget, träningspasset som är bokat eller ett nattpass på jobbet känns som ett oöverstigligt hinder. Kom då ihåg att druvsocker kan ge dig det energitillskott du så väl behöver.

Om det ändå bara är sockret man behöver så finns det ju ingen anledning till att stoppa i sig bullar och annat som genast kommer att sätta sig omkring höfterna. Ett piller eller en tablett med dextros kan vara allt som behövs för att återställa sockerbalansen.

Skänker exempelvis vindruvor likadan effekt som dextros?

Det här sockret har fått sitt namn för att det finns i vindruvor så det är klart att man kan äta druvor för att få i sig druvsocker. Du måste stoppa i dig en hyfsat stor kartong med druvor för att få i dig samma mängd som ett litet piller. Druvsocker är garanterat ett helt naturligt socker och skapat med fotosyntes. Druvsocker höjer blodsockret på ett naturligt sätt.

Koncentrerad glukos i tablettform är ett smidigt och enkelt sätt att justera sitt blodsocker. Om blodsockret är lågt kan det vara svårt att snabbt ta sig till närmaste vingård. Ett par tre teskedar pulver i vattenflaskan du har till träningen räcker.

Ett bekvämt alternativ nu för tiden för att shoppa är att nyttja Webben för att köpa.

Med Internet är det lätt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Tips: Leta efter enkilos påsar, de har ofta bäst prisbild.

Köp flera paket så inte ditt eget lager tar slut. Om du inte planerar att enbart slappa på semestern kan ett litet semesterlager vara en bra idé.