Bakpulver har fler fördelar än bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

bikarbonat

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Ska man använda bakpulver så kan en eller två teskedar vara bra.

Bakpulver har tre ingredienser natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Man kan säga att det är samma sak, båda är olika typer av salt.

I ren form används det till städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av flera ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. natriumbikarbonat Om man ska städa så gynnas man av att använda den rena formen.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bäst effekt fås med den rena formen.

Ingenting slår dock originalet när man ska baka.

Det är bäst att ha bikarbonat hemma

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Det är ingen fara bara du har saltet. Du kan baka och få bort fläckar. Det omvända gäller inte alltid.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det funkar till och med till tandblekning.

Man kan ju ha det till annat också. På så sätt kan du klara det mesta!