Ifall man vill pröva något nytt som skulle kunna få ditt hem att upplevas som väldigt gosigt och väldoftande så ska du utbilda dej mer om oljor med lukt. Det finns mängder av användningsområden för aromolja. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Hur finner du aromolja och eteriska oljor som du tycker om?

Det finns oljor som kan kännas tunga, söta och sömngivande till uppiggande och fräscha. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

var

Undersök vilka dofter som du tycker om och använd dessa mer flitigt i vardagen. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. En välkänd webshop är allt-fraktfritt med massor av olika oljor som du kan prova dig fram.

Den doft du har som favorit på sommaren är förmodligen inte samma som under vintern. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? aromaterapi oljor En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Inte bara fräscht, luktar gott också om du blandar några droppar pepparmyntolja i vatten och sprayar munnen. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

Tips: Engagera familjen i att experimentera olika dofter för olika rum i hemmet. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss tycker inte om samma dofter som oss, så detta är ett bra exempel då aromolja gör ännu mera nytta.

Släpp fantasin fri och mixa lite grann olika typer av oljor i ditt kaffe alternativt erat kolsyrade vatten.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Du kommer upptäcka hur skoj det kan vara att ge ditt tråkiga kaffe en knuff med lite olika aromoljor.

Tröttnat på ditt gamla “vanliga” kaffe? Piffa upp smaken med ett par droppar aromolja. Den riktiga smaken och kicken av kaffet, med en extra touch av godis. Om du gillar karameller så måste du prova att blanda i en droppe av aromolja stjärnanis- pepparmint eller eukaluptus. Vill du göra godissmak? Halstabletter? Polkagris? Kungen av Danmark? eller din egen blandning av flera oljor? Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Släpp skaparlustan fri ! En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.