Om man har bikarbonat hemma så vill man ju testa, men kanske kan man byta det mot bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Det finns ju annat att tänka på också.

Använd bakpulver till bakning

natriumbikarbonat

Om man ska baka så är det ju bra om man har bakpulver. Oavsett om man ska baka scones eller en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

Bakpulver innehåller natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Vilka skillnader finns på bakpulver och bikarbonat? Kärt barn har många namn och visst är de rätt lika ändå.

Det går utmärkt att använda till städning i ren form

Natriumbikarbonatet är en ren form av bakpulver. bikarbonat Om du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bästa effekten får man med den rena formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Om man ska göra smet så är det också bättre med originalet.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Blanda inte ihop natriumkarbonat och bikarbonat med varandra. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Det är bra att ha en burk bikarbonat hemma. Om du har det rena saltet så är det ingen fara. Det blir enkelt att få bort fläckar. Det omvända gäller inte alltid.

Bikarbonat är verkligen mångsidigt. Det funkar till och med till tandblekning.

Man kan ju ha det till annat också. På så sätt kan du klara det mesta!