Det är en utbredd missuppfattning att druvsocker och normalt socker kan vara samma sak. Faktum är att druvsocker är samma sak som glukos som även kan kallas för dextros. Den kemiska beteckningen för dextros är C6H12O6. Det finns många fördelar med att ta dextros istället för sött godis när man behöver en snabb energikick. Du vet säkert redan att de som tränar mycket gärna tar en dos dextros innan träningen.

När man behöver mera ork snabbt, testa druvsocker.

köpa

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Om du känner ett energibehov, sätt inte i dig en massa kakor och godis för att få i dig socker. Det är inga problem att återställa sockerbalansen utan kakor, ett litet piller dextros är allt som behövs.

Kommer någon frukt som vindruva ge mej likadan energikick som dextros?

Det heter ju druvsocker så du har slagit huvudet på spiken. Men man får äta bra många druvor för att få i sig samma mängd som finns i en liten tablett. Till skillnad mot många andra sötningsmedel är druvsockret helt naturligt. Så detta är ett bra sätt att höja sockerhalten på ett naturligt sätt.

En liten förpackning med glukostabletter är smidigt att alltid kunna ha med sig. Det är klart att man kan ta med sig en bärkasse med vindruvot till träningspasset. Använder man dryck under träningspasset kan man blanda i en tesked eller 2.

Man kan handla druvsocker i en normal butik eller från en webshop.

Med Internet är det lätt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Exempelvis kan enkilospåsar vara ett bra alternativ.

Riskera inte att ditt förråd tar slut, köp flera påsar. Om du ska träna, dyka eller ha andra fysiska aktiviteter som kräver lite energikickar på semestern kan ett par påsar druvsocker vara en god idé