I denna texten vill vi presentera hur du har möjlighet få ditt hem att tänkas bli välkomnande samt mycket mysigt tack vare aromatiska oljor. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Om du tillhör de lyckliga få som upplevt en aromoljemassage så vet du redan hur avslappnande det kan vara. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Det gäller att finna de eteriska oljor och aromolja som du föredrar.

Då gäller det i första hand att hitta de oljor vars dofter passar dig. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

ekologisk

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. På Internet kan du söka upp någon svensk e-shop som säljer olika oljor med bra kvalité, exempelvis allt-fraktfritt.se.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? ekologiska oljor En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Inte bara fräscht, luktar gott också om du blandar några droppar pepparmyntolja i vatten och sprayar munnen. Skaka ordentligt så att oljan blandas med vattnet. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Prova att smaksätta kolsyrat vatten och kaffe.

Billigare läsk än att tillstätta 1 droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du kolsyrar finns knappast. Trött på blaskigt kaffe, med samma smak år efter år? Ge det en kick med en droppe aromolja.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Euakylptus- eller annan väldoftande eller välsmakande aromolja ger ditt “gamla” kaffe ett jättelyft. Din egen bröstkaramellsmak skapar du genom att tillsätta en droppe stjärnanisolja. Vill du göra godissmak? Halstabletter? Polkagris? Kungen av Danmark? eller din egen blandning av flera oljor? Närmare gratis än så här kan du knappast komma.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Lite pepparmintolja i kaffet eller ditt kolsyrade vatten kan ordna en krånglande mage.

Du vet antagligen vilken typ av smak du tycker om men här är det inte så dumt att våga lite mer. Släpp skaparlustan fri ! En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.