Du kanske icke har hört ordet askorbinsyra så mycket men du vet kanske vad C-vitamin är för något.. Det är två identiska saker och avsevärt viktiga för att vi människor ska känna välmående. Askorbinsyra räknas som antioxidant och dessutom organisk syra. Den är dock inte samma sak som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer är medveten om att C-vitaminet är fantastiskt viktigt. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Enastående tillskott ger samma fördelar som när man exempelvis äter frukt som apelsiner och äpplen.

Det visste du inte om askorbinsyra

Det finns en mängd intressant information om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om flertal väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan beklagligtvis medföra farliga sjukdomar samt skörbjugg. c vitamin Askorbinsyran är enastående för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Beklagligtvis är icke alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan inte hoppas på mirakel.

Åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra innebär att ämnet bryts ned. Således borde maten ej värmas allt för många gåmger.

Askorbinsyra går att införskaffa för den som efter färgning önskar bleka sitt hår till vanlig färg igen. Detta brukar kunna skänka utmärkt resultat.

Det finns dessutom vissa risker med C-vitamin

Det är farligt att inte få i sig tillräckligt med vitamin C. Skörbjuggen är ej vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har bra tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen funkar sämre.

Man bör inte överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen eftersom syran är vattenlöslig. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och inte om en frukt för mycket om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en riskabel reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som inte kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen peka på.

askorbinsyra

Köpa askorbinsyran genom webben alternativt I fysisk butik

Nu för tiden kan man handla askorbinsyra I vanliga matbutiker. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Det tycks som att enormt många föredrar att inta pulvret oralt.