Tabletterna ser oftast bättre ut. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Det kan leda till att tabletterna blir svåra att ta ur formen.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Då kan de tryckas ut lättare. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Men vad är egentligen magnesiumstearat som används inom medicinindustrin?

Magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter Man skulle kunna säga att det är en ätbar tvål.

Magnesiumstearat ger den blanka ytan. Det är normalt att dosera 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Ämnet är säkert att använda.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Tempot ska vara högt idag. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Inga människor behövs längre för tillverkningen och det minskar risken för bakterier. Det är klart att det kan uppstå fel och då får man stoppa pressningen för att se vad som händer inuti industrimaskinen.

En enkel elektrisk tablettpress gör 1000-3000 tabletter i timmen. Då använder den en stans. Större modeller har fler stanshuvuden, det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då väller det ut färdiga tabletter.

En duktig operatör kan snabbt finna anledningen till att pressningen måste avbrytas men den kommer inte att vara tabletter som fastnar i stans. filmdragerade tabletter
Inte när det handlar om magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

tablett

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Du kan köpa de båda på allt-fraktfritt.se

Produktionen måste vara noga planerad.

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller alla moment i tillverkningen, även släppmedel i tabletter.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Att kontrollera släppmedlet är en sådan detalj. Då blir alla nöjda.

Men självklart måste du prioritera alla moment i tillverkningen lika noga.