Medicinska tabletter har ju sina krav att leva upp till. Det gäller inte bara innehållet som ska vara säkert och funktionellt. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Klibbmedel i tabletter är viktigt för att hålla ihop tabletten. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

filmdragerade

Mikrokristallinsk cellulosa är inte farligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Den löses inte upp i vare sig kallt eller varmt vatten. Det beror på den intramolekylära strukturen. Det går att modifiera cellulosa med hjälp av hydrolys. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Om du ska pressa eller slå tabletter då ska du använda mikrokristallinsk cellulosa. De finns dem som menar att 20 % dosering är lagom men faktum är att det inte finns någon övre gräns. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. På så sätt kan du lösa tabletten när du behöver det.

Fokusera på rätt användning

När man har den här typen av klibbmedel i tabletter så är det viktigt att de hanteras på rätt sätt. De får till exempel inte utsättas för fukt. allt-fraktfritt.se säljer mikrokristallinisk cellulosa.Produkterna levereras i en säker plastburk. Om tabletterna utsätts för fukt så kan tabletterna mjukas upp och förstöras. Med rätt klibbmedel är du skyddad.

Förpackningar som håller måttet hela vägen till patient

Medicinen måste vara fräsch när den levereras. Det måste vara enkelt att ta fram tabletterna. De förpackningar som säljs idag är både lätta att öppna och säkra att använda.

När det handlar om mediciner med mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter så måste de förpackas så att fukt inte kan ta sig in. Det kan göras på flera sätt. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. Då gäller det att den håller ihop då den hela tiden rör på sig i utrymmet när burken flyttas.

Få tabletter kan stå emot allt. Detta oberoende av kvalitet. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Om tabletterna hanteras normalt så är det inga problem. Tabletterna ska hålla om de åker i golvet. Andra tillverkare har dyrare utrustning till sitt förfogande.

Så kan tabletterna hålla längre

Vissa tabletter måste tåla mer. tablettslagning
Portionstabletter tas inte från kartan varje dag. Då kan det hända att de läggs i fack.

Då är det bra om tabletten är gjord av mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten förstörs inte av den fuktighet som finns naturligt i händer och den håller formen från första hantering till användning.