Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. Kvalitet och metod måste vara precis rätt i tablettslagningEN.

tablett

Med rätt hölje kan tabletten skyddas mot fukt. Drageringen på tabletterna kan smaka riktigt illa ibland. Tabletternas paketering är viktig för att skydda dem.

För att fästa ihop tabletterna används ofta mikrokristallinisk cellulosa. Man testar sig fram för att få rätt dosering.

Som släppmedel som samtidigt ger en osynlig skyddande yta använder man vanligtvis magnesiumstearat 0,5-1 %, i extremfall 2%. allt-fraktfritt.se säljer allt du behöver.

Få en säkrare tablettslagning

Du kan använda flera olika metoder. Du kan använda dig av olika steg. Det finns en hel del research inom lagring av mat och medicinprodukter. Det betyder att man vet vilka material som passar bäst för förvaring efter att tablettpressning är genomförd.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Det är ju viktigt för lagringen. Du ska använda ingredienser som tränger ute fukt. Då blir hållbarheten längre.

Ingredienser i hölje kommer ju också att skydda tabletten inuti. tablettslagning
Tänk på hur du uppfattar medicinska produkter. Om den är i pulverform blir den svårare att konsumera.

Det måste man tänka på innan tablettslagning kan börja. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten i tabletter som ska användas som medicin

Vatten kan förkomma. Vatten kan reagera med andra material. Det finns de som inte reagerar.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelsen har normalt sett en ganska hög fuktighetsgrad på över 10 %. Men det reagerar ändå inte.

Du måste tänka på ingredienserna

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Det gör också att fukten inte försvinner. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Pulverblandningen vid tablettpressning får inte vara för mjuk. Det är bara att prova sig fram. Det finns också tillsatser till kapslar.