Man kan faktiskt fixa ditt eget snus och när man beslutar sig för det här så måste man en del ingredienser som inte bara handlar om smak och lukt. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Kan du observera skillnad på glycerin samt glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerol kallades tidigare för Glycerin.

var

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Utmärkt att hälla i vattenlås och vattenlås för golvbrunnar för att hindra kontakt med luft eller att dålig lukt kan passera fritt ut i rummet.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Men då du har korrekt sort av glycerin är det inte fara.

Om du vill kolla kan du snabbt se att glycerolen finns i väldigt mycket produkter för hygien. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Nu är det inte läge att chansa. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Glycerol finns att handla på internet till väldigt fördelaktiga priser.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. glycerin köpa Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.