Då har inte alltid tid att vänta på nya etiketter. Då är det bättre att köpa en etikettmaskin och gör egna etiketter på rulle. Det går att trycka flasketiketter och andra typer av märkning på detta vis.

Enkelt betyder inte att det ser amatörmässigt ut

adressetiketter

Det är enklare än vad många tror. Blanka fina etiketter med streckkod som syns tydligt gör ett gott intryck. Det är inte svårt. Alla kan lära sig.

Upptäckt hur roligt det är med etiketter på rulle

Om du använder en bra maskin är det enkelt att lyckas med etiketter på rulle. Det finns etiketter i olika prisklasser. Använd dem där det passar dig.

Att fästa produkterna kan ta lite tid. Du kan göra det själv eller använda maskinen. Det finns en mängd olika varianter i butikerna. Etikettens streckkod måste vara fortsatt tydlig.

Rätt etiketter till rätt ändamål

När det handlar om flaskor så måste etiketterna sitta fast. Endast rätt etiketter på rulle fungerar. Det är viktigt att etiketten inte ramlar av efter ett tag.

Då man ska skriva ut etiketter till flaskor så ska man också tänka på formen. Det är inte som att applicera på en burk. Det är viktigt att du tänker på hur du placerar etiketten. Etiketten måste fortsatt vara läsbar och det blir den då den planeras rent grafiskt på ett bra sätt.

Trycka själv eller anlita någon?

Du måste svara på den frågan först. De flesta kan klara av det. En designer kan också göra snygga etiketter.

När det ska till etiketter på flera olika språk så kan det faktiskt vara en fördel att själv sköta tillverkningen av dessa. Du kan köpa allt du behöver hos allt-fraktfritt.se.Där kan du exempelvis köpa Epson7500G etikettfärgskrivare. etikett på rulle Detta klarar inget tryckeri.

Om du inte behöver så avancerad design finns Brother P-touch termoetikettskrivare. Gratis programvara ingår som kan skriva ut från Excel, exempelvis lageretiketter till obegränsat antal produkter.

Epson7500G skriver ut med fotokvalitet. Batchnummer för spårbarhet och bäst före datum kan tryckas direkt på etiketten.

Du får en mycket mer flexibel produktion. Du kan få mycket billigare pris per etikett.

Det går inte att ersätta tryckeriet helt. Om upplagorna är större kan du behöva hjälp.

Man kanske inte har tid heller. Då kan man se den ökade kostnaden för denna bit på ett tryckeri som skälig. Men det kan löna sig att ordna det själv. Det blir oftast snyggare då.