Det är viktigt att du märker upp dina flaskor. Etiketten innehåller mängder av information. Du kan märka ditt hembryggda öl med likadana flasketiketter.

Etiketterna passar alla ändamål. Det är viktigt att få rätt design. Sedan trycker du designen på papper av hög kvalitet.

Så gör du en snygg design för flasketiketter

Det finns många designers som kan hjälpa dig att skissa på olika förslag. Om du har baskunskaperna kan du göra det själv. Du kan använda särskilda program.

freelabelmaker.com erbjuder gratis etiketter. etikettskrivare färg allt-fraktfritt.se säljer det du behöver för att komma igång.

Den design som du gör kanske inte blir lika bra. Om du vill sälja egna drycker för pengar kan det vara en bra idé att be någon göra designen. Om du vill kan du använda en etikettdispenser för att underlätta processen att märka flaskorna.

Etiketter av bra kvalitet

Ju högre kvalitet etiketterna har desto bättre. Det ger ett professionellt intryck. Etiketten får inte lossna från flaskan när den stått i kylen.

Det är också viktigt att klistret är av bra kvalitet. Det är särskilt viktigt när det rör flasketiketter. När drycken ska säljas så blir det ju problematiskt om man inte längre ser streckkoden för att klistret har släppt.

Ju högre kvalitet du väljer desto bättre och längre håller produkterna. Man vill ju kunna läsa vad det står även efter en längre tids användning. En bra etikett ser proffsig ut. Samma sak gäller om du gör det själv.

Jobba med en etikettdispenser

Det behöver inte ta lång till att sköta etikettering för hand med en bra etikettdispenser. Det här är något som de allra flesta kan lära sig. En manuell etikettmaskin finns att köpa hos allt-fraktfritt.se. Den visar vad man kan sköta själv.

etiketter

Maskinen betyder mycket för väldigt många. Det livar upp etikettmärkning hemma. Genom att använda maskinen spar du tid och pengar.

Då man kan märka snyggt för hand så är det en bra väg att gå. Det ger låga merkostnader. Det är bra för alla.