Tabletter är smarta. Om tabletter inte skulle finnas skulle det vara svårt att få i sig mycket av det kosttillskott som säljs idag. Med en tablettpress hemma kan du vara säker på att dina tabletter innehåller det de ska. Glukosamintabletter är bara en av många varianter.

mikrokristalinsk

Flera produkter med samma tablettpress

Du behöver inte köpa en ny tablettpress varje gång du ska göra tabletter. Då man är klar med glukosamintabletter så kan man fortsätta med en ny produktion av någon form av vitamintablett eller kanske till och med medicin.

De är ett fall för sig. På bara tre veckor kan de lindra dina smärtor i lederna. Dina leder håller sig i trim. Har alltid varit ett kosttillskott fram till för några år sedan.

Då tog läkemedelsindustrin och registrerade glukosamin-tabletter som läkemedel och priserna gick upp. Den rekommenderade dosen sänktes också. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Dosen lindrade men botade inte. Då skrev läkarna ut dyra tabletter istället. Tabletterna finns i starkare form men då endast till djur. Lång näsa, läkemedelsindustrin.

Du kan enkelt hålla ren maskinen. Man använder släppmedel som hjälper till. Formen är lika enkel att använda, den.

Du kan utföra olika uppdrag

Använd den tablettpress som passar de volymer som du ska göra. tablett
Det tar en stund innan det blir klart men det är ingen evighetslång väntan.

Den avancerade tekniken gör att processen tar kortare tid. Tablettpressen pressar tabletterna. Olika formar ger olika utseende på tabletterna.

Den elektriska maskinen kan producera flera tusen tabletter. https://www.lfatabletpresses.com/ säljer flera olika tablettpressar.

Med 32 huvuden kan du göra fler tabletter på kortare tid. Det är i princip lika många enkla maskiner som har en gemensam motor och ofta går ännu fortare.
En 32-hövdad maskin kan producera upp mot 64 000 tabletter.

Tablettens klibbmedel gör att den håller ihop och släppmedlet gör att den inte fastnar vid tillverkningen. Vissa ämnen, som kalciumaskorbat och akaciakostfiber, kan stansas till tabletter som de är.

Om du provar att stansa socker kanske du aldrig får loss stoppet. Samma sak gäller för andra ämnen. De är avsedda för kapslar.

Klibmedel kan vara dextrin. Det vanligaste medlet är ändå mikrokristallinisk cellulosa. 20 % är en bra blandning.

Det finns olika släppmedel men magnesiumstearat brukar användas mest. Köp allt du behöver hos allt-fraktfritt.se.

Pulver är svårast att blanda. Man måste ha maskiner, även för små volymer. Man kan blanda med en stor sked också.

Blanda i klibbmedlet första. Sedan mixar du i släppmedlet, blanda i max 5 minuter. Annars kan tabletten bli skör.

Du kan prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet. En hårdhetsmätare fungerar också.

Om du använder 32 huvuden så väller det ut tabletter. Då kan det behöva blandas in flödesmedel så det rinner snabbt nog i maskinen. Någon tung ingrediens om pulvret är så lätt att det rinner för sakta.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Du kan också tillsätta ämnen för hur snabbt du vill att tabletten ska lösas.
Du kan stansa godis om du vill.

Tänk på hygienen

Om du gör kosttillskott är det ju viktigt att de är bakteriefria. Det är därför det måste vara rent.

Man rengör alltid tablettpressen. Ytorna kontrolleras noggrant så att man kan säkra sig om att inget från tidigare produktion finns kvar. Då kan din blandning bli skadlig.

Tabletter med känsliga ingredienser måste kontrolleras extra varsamt. Då ingår bland annat att tänka på kläderna.

Så skyddar du tabletterna

När du stansar i en tablettpress se till att tabletten är hel. Det här kommer att hända om man inte använder sig av smarta medel som ser till att både tablett och maskin skyddas. Det finns till exempel mikrokristallinisk cellulosa som är ett klibbmedel som ser till att tabletten klibbar ihop och stansas och blir hård och hållbar.

Då håller den länge. De blir hållbarare. Du kan oftast köpa till fler verktyg. Det gör det lätt att tillverka olika former och storlekar av tabletter med samma press. Hur hårt stansen skall slå går också att ställa in.

Du skyddar maskinen genom att använda den på ett korrekt och riktigt sätt. Då har du nytta av den i många år framåt.