Då man ska fixa sitt eget snus är det några ingredienser förutom de som skänker smak samt arom som är nödvändiga. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Vad är skillnaden på glycerin och glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Samma produkt, men olika namn? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerol hette tidigare Glycerin.

Köpa

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Det är säkert att ordna snus tillsammans med glycerinet när man väljer rätt

Om du vill kolla kan du snabbt se att glycerolen finns i väldigt mycket produkter för hygien. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Du kan experimentera men chansa inte. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Du kan glycerol köpa online till fördelaktiga belopp

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Riktigt stora förpackningar – och även små – hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. köpa glycerin När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!