Du kanske ej har hört ordet askorbinsyra så mycket men du vet förmodligen vad C-vitamin är för något.. Det här är samma sak, och C-vitaminer är förstås väldigt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och även en antioxidant. Dock räknas det ej som samma sak som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer känner till att C-vitaminet är väldigt centralt. Främst har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Enastående tillskott ger samma fördelar som när man till exempel äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Det visste du inte om askorbinsyra

Mycket information om askorbinsyra finns att tillgå. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även ifall många väljer att säga C-vitamin. Vi vill gärna ej drabbas av C-vitaminbrist eftersom det här kan medföra till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. c vitamin tillskott Vår hud behöver askorbinsyran därför att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Beklagligtvis är inte alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall C-vitamin verkar positivt ibland så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Något som man ska fundera på vad beträffar den här typen av vitamin är att lång varmhållning och flera uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra leder till att den bryts ned. Det kan nämligen vara klokt att ej värma upp mat alltför många gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Om du har besvär med grönt hår så kan du askorbinsyra införskaffa för att bleka det till normal färg igen. Det här är ofarligt och något som många har sett fina resultat från.

Risker med C-vitamin

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. Skörbjuggen är icke vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har bra tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Men brist kan likväl medföra att man mår sämre och till att kroppen inte fungerar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.

Överskott försvinner skyndsamt med urinen därför att syran är vattenlöslig, även ifall man ska vara försiktig. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Givetvis är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en riskabel reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

askorbinsyra

Handla askorbinsyra I fysisk butik alternativt på internet

Numera så kan man införskaffa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Många väljer bort frukten alternativt minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.